Вчера беше во посета на Република Северна Македонија, доби аплауз од владиното мнозинство во Собранието, а доби пораки од опозицијата и негодување со свирче од лидерот на Левица.

Доби аплауз токму во моментот кога кажа дека македонскиот јазик е наш јазик.

А денес го повтори својот став на Твитер

Нема сомнеж дека македонскиот јазик е ваш јазик. Ние целосно го почитуваме тоа, твитна Урсула Фон дер Лајен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!