Премиерот Зоран Заев утре ќе учествува на неформалната средба на премиерите од Западен Балкан за регионална економска интеграција, во Драч, Албанија.

На настанот ќе учествуваат и премиерите од Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово и Албанија, како и комесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, претседателот на ЕБРД, Сума Чакрабарти и претставници на Светска банка.

Средбата, според предвиденото, ќе се реализира во неколку работни сесии коишто се однесуваат на градење заедничка визија на Интеграциска стратегија за Западен Балкан, спроведување и зајакнување на Регионалната економска област, планирање идни активности, при што се очекува усвојување сумарен извештај на идеите за Регионалната економска област.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here