„Поразително е дека за спроведување на овој закон не се предвидуваат фискални импликации. Ние имаме бесплатни ужини за затворениците, а немаме бесплатна храна за учениците.

Во држава која даде 40.000 долари годишно и 150.000 евра на ќерката на Димитров и синот на Локвенец да кажете дека немате пари да обезбедите еден таблет од 50 евра е пораз за вас како човек прво, а потоа како министер.”

Денешниот говор на пратеникот Димитар Апасиев на собраниската седница за измените на Законите за основно и средно образование.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here